Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Kladdkaka med valnötter
Underbar kladdkaka med valnötter, passar med vispad grädde som tillbehör.
Räcker till 1 st
Räcker till...
1 st
Recepttyp
Kladdkaka
Ingredienser
Så gör du
- 100 gram smör
- 100 gram mörk choklad
- 2 st ägg
- 2 msk ljus sirap
- 1,5 dl strösocker
- 1,5 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 1,5 krm salt
- 1 krm bakpulver
- 2 msk hackade valnötter
Vispa upp äggen tillsammans med sockret.
Smält chokladen i vattenbad och rör i det smälta smöret eller margarin.
Rör samman torrvarorna i en bunke.
Blanda ner choklad- och smörblandningen i ägg- och sockerblandningen, tillstt sirapen.
Rör sedan ner torrvarorna och rör slätt.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant.
Grädda i cirka 180 grader i cirka 15-20 minuter tills kakan är genombakad i kanten men kladdig i mitten.