Bild på Frukost bullar

Frukost bullar

Gäst
tors, 2010-06-17 18:00

Super goda

Receptet ger

24
st bullar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 50 gram jäst
  • 50 gram smör
  • 7-9 dl mjöl
  • 5 dl mjölk
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt vätskan bli fingervarm. Smula jästen i en bunke, och tillsätt den varma degvätskan. Rör så att all jäst löser sig. Tillsätt salt och mjöl, och arbeta till en smidig deg, som lätt släpper från bunkens kanter.

     

    Låt vila i ca 15 minuter.

  2. Dela sen degen i ca 24 bitar - varje bulle ska väga ungefär 50 gram - och rulla till små fina bullar. Skär ett kors i toppen, och lägg på en plåt med bakplåtspapper eller teflonduk. Täck med en handduk och låt jäsa i ungefär en timme.

  3. Sätt ugnen på 250°C. Vispa upp ett ägg med några droppar vatten, och pensla bröden. Toppa eventuellt med vallmofrön om du vill. Grädda i 7-8 minuter.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.