Bild på Kalljästa frukostbullar

Kalljästa frukostbullar

Karoleen
mån, 2010-05-10 10:21

Baka på kvällen och låt bullarna jäsa i kylen under natten. Ställ in i ugnen på morgonen och få färskt frukostbröd.

Receptet ger

8
bröd

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 1/4 pkt jäst
  • 1 msk honung
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • ½ dl Vetekli
  • 1 l mjöl
  • 1 msk Vallmofrön

Gör så här

  1. Rör ut jästen i det ljumna vattnet (37 C). 

  2. Tillsätt honung, salt och kli i degspadet och rör ut. 

  3. Sikta i mjölet och arbeta till en ordentlig deg. Den ska vara smidig och inte kladdig. 

  4. Skär degen i 8 bröd och lägg på en plåt, som får plats i kylen.

  5. Pensla med vatten och strö på vallmon och täck med plastfolie.

  6. Jäs i kylen under natten. 

  7. Grädda mitt i ugnen på 225 C i ca 15 minuter. Låt svalna på galler. 

Jag ska baka dom här nu och

Jag ska baka dom här nu och äta till frukost varje morgon.
Det ska bli så gott.

Oooh, dessa ser riktigt goda

Oooh, dessa ser riktigt goda ut. Man blir ju lite sugen att testa...

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.