Bild på Muffins med Medelhavssmak

Muffins med Medelhavssmak

Lindahls mejeri, www.lindahlsmejeri.com
fre, 2010-04-23 15:50

Tips:
Ersätt prosciutto med annan kallrökt skinka eller salami.
Byt oliver mot soltorkade tomater.

Receptet insänt av Kjersti Bylin Casteryd, Uppsala

Receptet ger

12
stora muffins

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 3 ägg
  • 7 dl durumvetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk olivsalt, alt. fint havssalt
  • 1 tsk torkad timjan, smulad
  • 100 gr prosciutto, fintärnad
  • 125 gr mozarella, fintärnad
  • 160 gr pimentofyllda Quenoliver, finhackade
  • 3 dl Lindahls Turkisk / Grekisk Yoghurt
  • 1-1,5 dl vatten
  • 1 dl olivolja (ink. oljan från oliverna)

Gör så här

  1. Lättvispa äggen.

  2. Blanda mjöl och bakpulver i en stor skål.

  3. Tillsätt salt, timjan, prosciutto, Mozarella och oliverna och blanda.

  4. Rör i yoghurt, olja, ägg och 1 dl vatten. Öka vattenmängden - om så behövs - och blanda allt väl till en jämn deg.

  5. Klicka smeten i 12 stora muffinsformar eller en oljad muffinform, 130g /styck.

  6. Grädda i nedre delen av ugnen vid 200 grader i 35-45 minuter. Sänk värmen till 150 grader efter halva gräddningstiden vid behov.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.