Bild på Runda lingonkakor

Runda lingonkakor

annoest
tors, 2010-05-27 21:37

Saftiga rågsiktskakor med lingon i.

 

Receptet ger

4
st
bröd

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Deg

Ingrediens

  • 4 dl mjölk
  • 50 g jäst för söta degar
  • 50 g rumsvarmt matfett
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl farinsocker
  • 1 dl rårörda lingon
  • ca 12 dl rågsikt

Gör så här

  1. Värm mjölken till ca 37 grader och lös upp jästen i mjölken.

  2. Klicka ner matfett och tillsätt salt, farinsocker och lingon, rör om.

  3. Blanda ner rågsikten och arbeta samman till en blank och smidig deg, täck bunken med bakduk och låt vila i ca 30 minuter.

  4. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda samman den lätt. Dela den sedan i fyra lika stora bitar och forma till runda bullar.

  5. Kavla ut till runda kakor ca 20 centimeter i diameter, nagga bröden och lägg på bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa 30-40 minuter.

  6. Grädda i 200 grader, 8-10 minuter,  i mitten av ugnen.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.