Bild på Yoghurtkaka

Yoghurtkaka

Lindahls mejeri, www.lindahlsmejeri.com
fre, 2010-04-23 12:54

Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt.

Receptet ger

1
stycken
kakform

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 3 - 4 dl Lindahls Yoghurt
  • 125 gr smör eller margarin, rumstempererat
  • 6 äggulor
  • 6 äggvitor
  • 125 gr mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • skal av en riven citron

Gör så här

  1. Rör smör och socker poröst och vispa ner en äggula i taget.

  2. Tillsätt Lindahls yoghurt och citronskalet.

  3. Blanda mjöl och bakpulver och sikta i smeten.

  4. Blanda försiktigså att smeten behåller sin fluffighet.

  5. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten.

  6. Häll i en välsmord form. Grädda kakan i 175 grader ca 1 tim.

  7. Vänd kakan upp och ner när den kallnat och strö på florsocker.

Hur mycke socker ska det vara

Hur mycke socker ska det vara i ?

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.