Bild på Yoghurtkaka med frukt

Yoghurtkaka med frukt

Lindahls mejeri, www.lindahlsmejeri.com
fre, 2010-04-23 17:00

Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt.

Tips:
Servera med vaniljgrädde eller aplelsincreme (se receptbanken)
Marinera gärna russin med lite brun rom.

Receptidén insänt av Ursula Rauhut, Dals Långed

Receptet ger

1
runt tårtform
21 dm, med löstagbar botten

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Botten:

Ingrediens

  • 100 gr smör
  • 80 gr socker, (0,8 dl)
  • 1 ägg
  • 200 gr mjöl, (3,3 dl)
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk mannagryn

Rubrik

  • Fyllning:

Ingrediens

  • 500 gr Lindahls yoghurt, (5 dl)
  • 100 gr socker, (1 dl)
  • 2 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl mjölk
  • 3 msk russin
  • 2 msk mandel, skalad, grovriven
  • 150 gr frukt, tex ananas, torkade aprikoser

Rubrik

  • Garnering:

Ingrediens

  • 1 liter färska jordgubbar

Gör så här

  1. Botten: Vispa med elvisp smör och socker pösigt.

  2. Tilsätt ett ägg under fortsatt vispning.

  3. Sikta mjöl och bakpulver ihop.

  4. Rör mjöl och socker under smörblandningen.

  5. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper eller matfilm så att den täcker tårtformens botten. Lägg degen i tårtformen. Tryck ev. ut degen så att den täcker hela botten.

  6. Strö mannagryn jämn över hela tårtbotten.

  7. Fyllning: Använder Du konserverad frukt skall den vara väl avrunnen. Grovtärna frukten.

  8. Blanda yoghurt med alla övriga ingredienser till fyllningen. Häll fyllningen försiktig på mannagrynen.

  9. Grädda kakan i mitten av ugnen vid 175 grader i 50 - 60 minuter.

  10. Kontrollera i tårtans mitt att den är färdiggräddad. Låt svalna.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.