Bild på Choklad cupcakes med Tryffelfrosting
Bild på Choklad cupcakes med Tryffelfrosting

Choklad cupcakes med Tryffelfrosting

Thecupcakeclub
fre, 2013-02-08 22:16

Den perfekta choklad cupcake med tryffel utan att vara för sött! Perfekt till barnkalas!

Receptet ger

12
st cupcakes

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • cupcake deg

Ingrediens

  • 4 st ekologiska ägg rumstemperatur
  • 125 gram socker 1.25 dl
  • 200 gram smör rumstemperatur eller margarin rumstemperatur
  • 100 gram mjöl 2 dl
  • 1 ´tsk bakpulver
  • 150 gram choklad
  • 2 msk kakaopulver 10 gr

Gör så här

  1. Smält chokladen och smöret i en varmtålig skål över en kastrullmed sjudande vatten. Ta bort skålen vänta 10 minuter.

     

    Vispa ägg och socker i en separat skål, rör sedan ner chokladbladningen.

     

    Sikta ner mjöl, kakaopulver och bakpulver och rör om försiktigt.

     

    Grädda i ugnen 175C 20 minuter.

     

    Låt stå och svalna i plåten 5 minuter. Lägg över på ett galler för att svalna

Rubrik

  • tryffelfrosting

Ingrediens

  • 100 gram smör
  • 150 gram 70% choklad eller 70% choklad med apelsin
  • 300 dl vispgräde
  • 1 ´tsk vaniljsocker
  • 1 1 st Dr. Oetker Princess Lillifee dekorationsfigurer

Gör så här

  1. Smält choklad och vispgrädde tillsammans med vaniljsocker på svag värme. 

     

    Dra av och vispa ner smöret. Ställ den färdiga tryffelsmeten i kylen 12 timmar.

     

    Spritsa över muffinsen.

     

    Dekorera med Dr. Oetker Prinsessan Lillifee Strösselmix

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.