Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Citronmuffins med citronfrosting!

Stort grattis till Heidi från Vollsjö som knep en finalplats i Miss Cupcake 2012!
Vi önskar henne stort lycka till i finalen!

Vote
(3)

Räcker till ca 15 st

Räcker till...

ca 15 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 3 st ägg
  • 2,5 dl socker
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 3 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 75 g smält smör
  • 1,5 dl mjölk
  • 1/2 tsk Dr. Oetker citronarom
Frosting:
  • 60 g rumsvarmt smör
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 150 g färskost
  • 1 tsk Dr. Oetker citronarom
  1. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst.

  2. Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke och vänd sedan försiktigt ned det i äggsmeten.

  3. Blanda sedan ner smält smör, mjölk och citronarom.

  4. Rör till att precis har blandats.

  5. Fyll muffinsformar till 2/3. Har du tillgång till en muffinsplåt så sätt i pappformar innan man fyller. Muffinsen blir högre i muffinsplåten och smälter inte ut lika lätt.

  6. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 15 minuter. Testa med en sticka för att se så att de är klara.

Frosting:
  1. Undertiden muffinsen svalnar passar du på att göra frostingen.

  2. Rör smöret luftigt och mjukt. Blanda ner florsocker och kör på medelnivå i några minuter så frostingen blir riktigt genomarbetad.

  3. Rör ner färskosten och citronaromen så att det blandas ordentligt.

  4. Spritsa på frostingen efter tycke på de kalla muffinsen.

  5. Figurerna är gjorda av sockarpasta.