Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(10)

Hjärtformade jordgubbsmuffins

Här kommer ett recept på ljuvliga muffins, som inte bara smakar sött utan även är söta. Grädda dom i hjärtformar, och du har en perfekt mysstund på Alla Hjärtans Dag framför dig.

Lycka till!

zaanna

Vote
(10)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 12 st

Räcker till...

12 st

Ingredienser

Så gör du

  • 110 gram smör Rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl mjölk
  • 2 dl frysta jordgubbar
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa rumsvarmt smör och socker pösigt med hjälp av elvisp. Vispa ner ett ägg i taget.

  2. Blanda alla torra ingredienser.

  3. Rör i omgångar ner de torra ingredienserna i smörblandningen, vispa inte med elvisp, då kan muffinsarna lätt bli torra. Använd slickepott.

  4. Krossa de frysta jordgubbarna med hjälp av en mixer, det ska vara små bitar.

  5. Tillsätt mjölken och jordgubbskrosset i smeten och blanda väl.
    Smörj muffinsplåten och bröa den med ströbröd.
    Dela upp smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen i ungefär 15-20 minuter.
    Låt svalna och servera sedan med ett glas hallonsaft.