Hjärtformade jordgubbsmuffins
Här kommer ett recept på ljuvliga muffins, som inte bara smakar sött utan även är söta. Grädda dom i hjärtformar, och du har en perfekt mysstund på Alla Hjärtans Dag framför dig.
Lycka till!
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 12 st
12 st
Ingredienser
Så gör du
- 110 gram smör Rumsvarmt
- 2 dl strösocker
- 2 st ägg
- 3,5 dl vetemjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1,5 dl mjölk
- 2 dl frysta jordgubbar
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa rumsvarmt smör och socker pösigt med hjälp av elvisp. Vispa ner ett ägg i taget.
Blanda alla torra ingredienser.
Rör i omgångar ner de torra ingredienserna i smörblandningen, vispa inte med elvisp, då kan muffinsarna lätt bli torra. Använd slickepott.
Krossa de frysta jordgubbarna med hjälp av en mixer, det ska vara små bitar.
Tillsätt mjölken och jordgubbskrosset i smeten och blanda väl.
Smörj muffinsplåten och bröa den med ströbröd.
Dela upp smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen i ungefär 15-20 minuter.
Låt svalna och servera sedan med ett glas hallonsaft.