Bild på Hjärtekaka

Hjärtekaka

Dr. Oetker, www.oetker.se
ons, 2018-08-08 09:31

Recept på hjärtformad tårta som passar lika bra till Alla hjärtans dag som till present till någon du tycker väldigt mycket om!

Receptet ger

ca 8
st
portioner

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Kakbotten

Ingrediens

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 150 g smör
  • 1 st ägg

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Jordgubb
  • 2,5 dl kall mjölk

Rubrik

  • Dekoration

Ingrediens

  • Dr. Oetker Silver Pearls Chocolate
  • Princess Lillifee 4-mix
  • ca 1-2 dl jordgubbar eller hallon färska

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl, socker och vaniljssocker i en skål. Skär smöret i tärningar och blanda med fingertopparna till en smulig massa. Tillsätt ägget och blanda tills du har en smidig deg. Lägg degen i en plastpåse och lägg i kylen i ca 30 minuter. Värm ugnen till 200 ° C.

  2. Rita ett hjärta på en bit kartong, ca 30 cm brett och klipp ut det. Kavla ut degen så tunn som möjligt. Använd mallen och skär ut tre hjärtan. Grädda i ca 10 minuter eller tills bottnarna får en vacker, gyllene färg.

  3. Häll mjölken i en skål. Vispa ned jordgubbsmousse och vispa i fyra minuter med elvisp till en tjock och fluffig mousse.

  4. Häll moussen i en spritspåse med slät tyll. Lägg en botten på ett tårtfat. Spritsa på mousse och lägg på nästa botten. Upprepa två gånger. Ställ kakan i kylskåpet några timmar eller över natten för att mjuka upp kakbottnarna. Dekorera med strössel och färska bär efter tycke och smak.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.