Bild på Mandelmuffins
Bild på Mandelmuffins
Bild på Mandelmuffins
Bild på Mandelmuffins
Bild på Mandelmuffins

Mandelmuffins

Dr. Oetker, www.oetker.se
fre, 2010-10-01 12:56

Tips! Dessa muffins kan ätas av mandelallergiker om du byter ut dekorationen mot pärlsocker. Dr. Oetkers mandelarom är syntetiskt framställd och passar därför bra för mandelallergiker.

Receptet ger

12
st
muffins

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 3 st ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 tsk Dr. Oetker Mandelarom

Rubrik

  • Dekoration

Ingrediens

  • 50 g Dr. Oetker mandelspån
  • florsocker

Gör så här

  1. Rör smör och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Rör ner mjölk och mandelarom.

  2. Blanda vetemjöl, stärkelse, bakpulver och vaniljsocker och vänd ned i smeten.

  3. Fördela smeten i muffinsformar och strö över mandelspån.

  4. Grädda i 200 grader i 15-20 minuter beroende på ugn. Känn med sticka att de är klara. Pudra muffinsen med florsocker.

Väldigt feta men goda

Väldigt feta men goda muffins.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.