Bild på Rabarbermuffins

Rabarbermuffins

linadeluxe
sön, 2010-06-13 11:36

Jättenkla att göra, men framförallt goda! Gillar man inte kardemumma kan man utesluta den, själv tycker jag att det blir en spännande smakbrytning.

Receptet ger

16
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 150 g späda rabarberstjälkar
  • ½ msk vetemjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Placera ut muffinsformar på en plåt, använd gärna muffinsplåt eller dubbla pappersformar.

    Vispa smör och socker smidigt med elvisp, tillsätt ett ägg i sänder. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma och sikta ner i smeten. Ansa rabarbern och skär den i ½-1 cm stora bitar, blanda med vetemjölet och rör ner i smeten. Fyll formarna med smet till ca hälften. Grädda mitt i ugnen ca 15-18 minuter. Pudra ev. med florsocker.

Riktigt mumsiga! blev super

Riktigt mumsiga! blev super gott med kaddemumman. Jag gjorde också så att jag tryckte ner rabarbern efteråt. Hade även lite annanasbitar i som jag råkade ha hemma ;)

gott och enkelt att göra när

gott och enkelt att göra när man inte har mycket tid :)

jätte goda och lagom lätta

jätte goda och lagom lätta att göra, dock tog jag inte i rabarbern för än jag hällt i smeten i formarna, så gjorde jag fluffig vanilj topping :D jätte gott

MUMS

MUMS

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.