Bild på Kladdig rabarberpaj

Kladdig rabarberpaj

linadeluxe
lör, 2010-06-19 21:46

Kladdig, krämig och fantastiskt god rabarberpaj! Lätt att göra också!

Jag serverar den med vaniljglass, men vaniljsås liksom vaniljvisp funkar lika bra.

Receptet ger

1
paj

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 msk strösocker
  • 100 g smält avsvalnat smör
  • 300 g späda rabarberstjälkar
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Blanda mjöl, bakpulver och socker i en bunke, rör ner det smälta och avsvalnade smöret och rör ihop till en smulig deg. Tryck ut den i en pajform, ca 20-22 cm i diameter. Ställ i kylskåpet ca 1 timme. Skär rabarbern i bitar. Blanda bitarna med socker, kanel och mjöl. Lägg fyllningen i pajformen och häll övergrädden. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter, 175 grader.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.