Bild på Knäckig rabarberpaj

Knäckig rabarberpaj

Emmiz82
fre, 2010-05-28 20:42

En helt underbar paj som jag hittat på tasteline och vill dela med mig av.

Speciellt god blir den till kall glass. Då kommer de knäckiga fram.

Receptet ger

1
pajform ca 28 cm

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 2 dl havregryn
  • 2 dl strösocker
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljsocker
  • 125 g Margarin eller smör
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl ljus sirap

Rubrik

  • Rabarber i mindre bitar så att det täcker botten på formen

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

  2. Smält smöret i en gryta tillsammans med grädde och sirap.

  3. Blanda ner det i bunken.

  4. Lägg rabarbern i en smord form och bred på röran.

  5. Grädda ca 40 min i 150 °C.

    Serveras bäst med vaniljglass.

recept på god rabar...

recept på god rabar...

Denna paj var verkligen

Denna paj var verkligen jättegod.
Kan rekommenderas.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.