Bild på  Mildas rabarberpaj

Mildas rabarberpaj

Milda, www.milda.se
tors, 2010-05-27 12:41

Servera med: 2 ½ dl Milda Vanilj Visp

Receptet ger

4
portioner

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Pajdeg

Ingrediens

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 100 g Milda i folie

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 500 g rabarber, (1 liter skuren i små bitar)
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk potatismjöl

Gör så här

  1. 1. Sätt ugnen på 225°C.

    2. Mät upp mjöl och socker i en skål. Lägg i kylskåpskallt Milda i små bitar och finfördela matfett i mjölet med en gaffel eller med fingertopparna, till en grynig massa.

    3. Skölj och skala rabarbern, om den är grov. Skär den i tunna skivor. Lägg den skurna rabarbern i en pajform med ca 24 cm i diameter.

    4. Blanda socker och potatismjöl och strö över rabarbern.

    5. Fördela smuldegen över rabarbern.

    6. Grädda smulpajen mitt i ugnen, ca 20 minuter. Servera den något avsvalnad med vispad Milda Vanilj Visp.

Blev jätteglad, kommer att

Blev jätteglad, kommer att göra den flera ggr!

Jag alice och min kompis

Jag alice och min kompis molly gjort detta recept och vi tyckte att det va mycket bra men det kunde va lite krongligt i bland..... men bra!!
(vi e 10 år)

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.