Bild på Saffransbiscotti

Saffransbiscotti

Kungsörnen, www.kungsornen.se
fre, 2010-04-09 13:45

Receptet ger

20
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 1 ägg
  • 1 dl råsocker
  • 50 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 0,5 g saffran 1 paket
  • 25 g skållad hackad mandel
  • 25 g hackade hasselnötter
  • 2,5 dl Kungsörnen extra Fint mjöl

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°C. Vispa ägg, socker och saffran ljusgult och poröst. Klicka i det mjuka matfettet och låt det vispa med mot slutet.

  2. Tillsätt nötter och mjöl och rör snabbt ihop till en deg. Forma degen med mjölade händer till två längder, lika långa som plåten.

  3. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta till degen med fingertopparna.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Skär längderna i sneda bitar och låt sedan kallna. Förvara saffransbiscotti torrt i en burk med tätslutande lock.

Mycket goda. Passar till

4

Mycket goda. Passar till allt, året om.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.