Bild på Lasses goda bärpaj med citron

Lasses goda bärpaj med citron

Lasse
tis, 2010-06-22 21:47

Perfekt paj under sommmaren och hösten då det finns mycket bär och frukt att tillgå i trädgården.

Receptet ger

1
st
Dessertpaj

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Pajskal

Ingrediens

  • 2,5 dl mjöl
  • 1/2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 150 gram smör (Nästan smält vid tillsättning)

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 3 st ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 st citron (Rivet skal+citronsaften)
  • 1/2 dl mjöl

Gör så här

  1. 1. Arbeta ihop ingredienserna till pajskalet och tryck ut degen i en rund form som är ca 26 cm i diameter, med löstagbar kant.

  2. 2. Vispa ägg och socker så det blir riktigt pösigt.

    Tillsätt citronskal och saft samt mjöl i äggblandningen. Rör i hop.

  3. 3. Häll citronkrämen i pajskalet och grädda i ca 10-15 minuter på 200 grader. Krämen kan gärna vara lite lös när pajen tas ut ur ugnen. Den blir fastare i konsistensen när den sedan svalnar. Täck pajen ovansida med säsongens bär t.ex. vinbär/jordgubbar alt blåbär/hallon. Avslutningsvis pudra pajen med lite florsocker precis innan servering. Servera med lättvispad grädde. 

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.