Bild på Lakritsmaränger

Lakritsmaränger

Dr. Oetker, www.oetker.se
mån, 2015-05-04 15:08

Tips: Om inte alla gillar lakrits kan man även använda samma recept till vaniljmaränger. Byt i så fall ut lakritsarom mot 1 tsk Dr. Oetker Vaniljarom. Gör i övrigt på samma sätt som ovan.

 

 

Receptet ger

20-25
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 2 st äggvitor
  • 1,25 dl strösocker
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk Dr. Oetker lakritsextrakt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100° C. Vispa äggvitorna till fast skum. Det ska gå att vända bunken utan att äggvitorna ramlar ut. Tillsätt sockret, lite i taget under vispning och vispa till en seg smet. Tillsätt citronsaft och lakritsarom och blanda allt.Börja med att smälta smöret.

  2. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Häll marängen i en spritspåse med stjärntyll och spritsa ut små maränger på plåten.

  3. Grädda marängerna i 75 minuter. Stäng därefter av ugnen och låt marängen stå på eftervärme tills ugnen är kall. Kyl marängerna på galler och förvara dem i lufttät burk

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.