Bild på Pepparnötter

Pepparnötter

Kungsörnen, www.kungsornen.se
tors, 2010-04-15 16:09

Receptet ger

60
st
Receptet går även bra att halvera!

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 1,5 dl vatten
  • 4 dl socker
  • 300 g smör eller margarin
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 msk malda nejlikor
  • 1 msk kanel
  • 1 msk ingefära
  • 12 dl Kungsörnen Kärnvetemjöl 700 g
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 dl skållad mandel
  • finrivet apelsinskal

Gör så här

  1. Blanda bikarbonat med hälften av mjölet. Koka upp vatten och socker.

  2. Ta av grytan från plattan. Tillsätt sirap, matfett, nejlikor, kanel och ingefära till det varma sockervattnet. Rör till en jämn smet. Rör därefter ner mjölblandningen samt apelsinskalet i pepparkaksdegen. Låt degen stå i kyl minst ett dygn.

  3. Värm ugnen till 225°C. Skålla och skala mandeln om den inte är färdigskållad.

  4. Rulla pepparkaksdegen till runda kulor. Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt, platta till något och tryck fast en mandel på varje kula. Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter. Låt kakorna svalna på plåten och lossa med en stekspade. Förvara pepparnötterna i en tätslutande burk.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.