Bruhnos tårta
Enkel glutenfri tårta med god smak av vanilj och bär.
Tårtan kan göras laktos- och mjölkproteinfri. Tänk då på att göra vaniljkrämen själv då den färdiga innehåller mjölk.
Fri från
Glutenfritt
Glutenfritt
Räcker till 5-6 st Allt beror på hur mycket man tar :)
5-6 st Allt beror på hur mycket man tar :)
Ingredienser
Så gör du
Botten
- 4 st ekologiska ägg
- 1,5 dl socker
- 0,75 dl potatismjöl
- 3 msk kakao
Fyllningar
- 250 gram hallon/blåbär frysta tinade
- 1 påse vaniljsåspulver ekström
- 2 dl mjölk
- 5 dl grädde
Toppning
- marschmallows valfri mängd
- Nobles valfri mängd
Börja med botten.Sätt ugnen på 175 grader. Jag har använt mig av en 18 cm springform, går även att ta 24 cm. Lägg ett bakplåtspappaer i botten och spän fast ringen. Smörj formen och mjöla den. Tänk på att använd glutenfritt mjöl om den skall var glutenfri. Vispa ägg och socker fluffigt ca 10 minuter. Blanda ihop potatismjöl och kakao och sila ner det sen i äggvispet.Vänd försiktigt ihop och häll ner i formen. Grädda i ca 25 minuter. Ta ut och låt svalna. Ta ur formen och låt kallna till dagen efter.
Börja att dela botten, jag fick ut två bottnar. Får man ut tre, kan man ta vaniljkräm på ena och grädde på den andra.
Bland ihop vaniljsåspulver med 2 dl mjölk, vispa tills den tjocknar. Ställ åt sidan. Ta fram hallon/blåbär och lägg i en sil, pressa samman bären och lägg bärmoset i vaniljkrämen och rör ihop. Häll i grädden i såsen som bliv när man pressade bären. Vispa det fluffigt.
Lägg ena botten på ett fat, lägg först vanilj/bärkrämen på och sen en del av grädden. Lägg på nästa botten och spackla in tårtan med resten av grädden. Om du vill spara lite och spritsa lite rosor eller annat. Ta nobless och lägg runt tårtan. Dekorera med marchmallows. Jag hittade hjärtformade i affären och använde de. Strö över lite florsocker. Servera :)
Lycka till och smaklig spis :)