Bild på Chokladlängd med tryffelglasyr
Bild på Chokladlängd med tryffelglasyr
Bild på Chokladlängd med tryffelglasyr

Chokladlängd med tryffelglasyr

Dr. Oetker, www.oetker.se
tors, 2010-04-01 06:52

Receptet ger

6-8
bitar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 100 g mörk choklad
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver

Rubrik

  • Glasyr

Ingrediens

  • 100 g mörk choklad
  • 2 msk vispgrädde
  • 2 msk smör

Rubrik

  • Dekoration

Ingrediens

  • Dr. Oetker Golden perlini

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.

  2. Hacka chokladen och smält på svag värme i en kastrull tillsammans med smör.

  3. Vispa ägg och socker poröst och blanda ner chokladen. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.

  4. Häll smeten i en smörad och ströad avlång form som rymmer 1,5 liter. Grädda kakan i ca 25 minuter. Den färdiggräddade kakan skall kännas lite lös.

  5. Smält choklad i en kastrull på svag värme och rör i grädde och smör. Bred ut glasyren på den kalla kakan och dekorera med Golden perlini. Tips: Servera med lättvispad grädde och färska hallon.

Godaste kakan. Rekommenderar

Godaste kakan. Rekommenderar denna starkt för dig som älskar choklad

Finns INGEN tårta godare än

Finns INGEN tårta godare än denna!! Rekommenderar den! :D

God ! Fast vi hade i den

God ! Fast vi hade i den nästan 30 minuter !!

Ja tack för tipset! Vi har nu

Ja tack för tipset! Vi har nu uppdaterat receptet med rätt gräddningstid.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.