Bild på Citronrulltårta med lakritsmousse

Citronrulltårta med lakritsmousse

Dr. Oetker, www.oetker.se
ons, 2015-04-01 10:58

Fantastisk god rulltårta för alla lakritsälskare.

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker citronarom
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver

Rubrik

  • Fyllning:

Ingrediens

  • 1 påse Dr. Oetker Tårtmousse Vanilj
  • 1 1/4 dl mjölk
  • 1 msk Dr. Oetker lakritsextrakt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Klä en ugnsplåt med höga kanter med bakplåtspapper.

  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt citronarom. Blanda potatismjöl och bakpulver och vänd försiktigt ned i smeten. 

  3. Tag en slickepott och bred ut smeten över bakplåtspappret. Lämna några centimeter på varje sida utan smet.

    Grädda i 4-5 minuter i mitten av ugnen. Håll koll på ugnen så kakan inte blir övergräddad.

     

  4. Sockra ett nytt bakplåtspapper och stjälp upp kakan på det. Dra av det gamla pappret, pensla med kallt vatten om det har svårt att lossna.Låt kakan svalna.

  5. Vispa samman mjölk, tårtmousse och lakritsextrakt. Vispa i cirka 3 minuter tills moussen blir tjock och fluffig. Bred moussen över kakan och rulla ihop.  Låt stå kallt en stund innan servering.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.