Bild på Lakrits och hallonrulltårta

Lakrits och hallonrulltårta

Dr. Oetker, www.oetker.se
tors, 2015-03-19 20:03

Recept på klassisk rulltårta med de 2 goda smakerna hallon och lakrits som gifter sig så fint med varann.

Receptet ger

ca 12
st
portioner

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Rulltårta

Ingrediens

  • 3 st stora ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl

Rubrik

  • Fyllning

Ingrediens

  • 1 påse Dr. oetker Tårtmousse med vaniljsmak
  • 2 dl mjölk
  • ca 1 msk lakritspulver
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk florsocker
  • 1 dl hallonsylt
  • 1 dl valfria bär vi har använt blåbär, men hallon eller björnbär går lika bra

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader. Täck en högkantad plåt med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Sikta ned mjölet och rör försiktigt samman smeten. Blanda inte mer än nödvändigt. Häll smeten i plåten och bred ut den över bakplåtspappret, ca 30 x 40 cm. Grädda i ca 5 minuter tills översidan får en gyllene färg. Strö några msk socker på ett nytt bakplåtspapper och tippa upp den nygräddade rulltårtan på detta. Låt rulltårtan kallna under långpannan.

  2. Blanda tårtmousse med mjölk och vispa med elvisp i ca 3 minuter tills moussen blir tjock och fluffig. Tillsätt lakritspulver och vispa ytterligare en minut. Vispa grädden och vänd ned florsockret. Blanda samman grädden med tårtmoussen.

  3. Täck rulltårtsbotten med hallonsylt när den svalnat. Bred på lakritsmousse och strö över bären. Rulla ihop tårtan med skarven neråt. Förvara kallt till servering.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.