Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Elisabeth´s tårtbotten
Snabbt & enkelt kan du fixa till en tårta såväl till em fikan som till kalaset
Räcker till 1 st 22-24 cm diam
Räcker till...
1 st 22-24 cm diam
Recepttyp
Tårtrecept
Tårtbotten
Ingredienser
Så gör du
- 4 st ägg
- 1 dl vetemjöl (60g)
- 1 dl potatismjöl (75g)
- 2 dl socker
- 1 1/2 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker poröst
Sikta ner vete & potatismjöl och bakpulver
Rör ner mjölblandningen och bakpulvret i äggsmeten försiktigt
Baka i nedre delen av ugnen 200 grader i ca 30 min
(Kan behövas att lägga ett bakplåtspapper över kakan strax innan den är klar så den inte blir för mörk)
Tårtan på bilden har en fyllning av vaniljkräm och chokladmousse med crisp i.