Bild på Jordgubbstårta
Bild på Jordgubbstårta
Bild på Jordgubbstårta
Bild på Jordgubbstårta
Bild på Jordgubbstårta
Bild på Jordgubbstårta

Jordgubbstårta

Dr. Oetker, www.oetker.se
tors, 2010-04-01 10:53

Receptet ger

12-14
bitar

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Mandelbotten

Ingrediens

  • 6 st ägg
  • 3,5 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 50 g Dr. Oetker hackad mandel

Rubrik

  • Fyllning och garnering

Ingrediens

  • 2 l färska jordgubbar
  • 4 msk florsocker
  • 1 burk Kesella 10%
  • 1 påse Dr. Oetker vaniljaroma
  • 3 dl vispgrädde
  • Dr. Oetker röd pyntgelé
  • Dr. Oetker rostade mandelspån

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader. Smöra och mjöla en kakform.

  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och mandel och vänd ner i smeten.

  3. Häll smeten i formen och grädda i ca 45 minuter på nedersta falsen. Låt kakan kallna.

  4. Mosa hälften av jordgubbarna med hälften av florsockret. Blanda kesella med resterande socker och vaniljarom.

  5. Dela kakan i 3 delar. Lägg jordgubbsmos på botten. Lägg på en ny botten och bred på vaniljkesella. Lägg på ovandelen.

  6. Vispa grädden och bred över hela tårtan. Dekorera med resterande jordgubbar, pyntgelé och täck sidorna med de rostade mandelspånen.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.