OS-tårta
För att fira alla våra härliga medaljer.... Lättgjord tårta som håller flera dagar tack vare tårtgelén.
Räcker till 1 st ca 10 bitar
1 st ca 10 bitar
Ingredienser
Så gör du
- 75 g smör
- 1 dl socker
- 1 krm salt
- 2 st ägg
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 dl kokos alternativt malen mandel
- 1.25 dl vetemjöl
Fyllning och dekoration
- 3 dl vaniljkräm
- vinbärsgelé (att pensla över bären)
- bär av valfri sort djupfrysta eller färska
Rör smör, salt och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget.
Blanda alla torra ingredienser och vänd ned dem i smeten. Vispa inte för mycket! Häll kakan i smord och bröad fruktform eller springform, ca 24 cm i diameter.
Grädda i 200 grader i 15-20 minuter
Låt kakan svalna och gör i ordning en vaniljkräm, köpt eller hemgjord.
Fyll kakan med vaniljkrämen. Har man ingen fruktform med urgröpning för vaniljkräm kan man sätta ringen från springformen runt kakan.
Dekorera med bär eller frukt efter säsong och smak.
Värm vinbärsgelén, och pensla över bären.
Förvara kakan i kyl tills den ska serveras.