Goda Kanelbullar
Ett enkelt recept på saftiga och goda kanelbullar.
Fyllningen kan varieras utifrån tycke och smak.
Räcker till 40 st
40 st
Ingredienser
Så gör du
- 75 g jäst För söta degar
- 5 dl mjölk
- 1,8-2 l vetemjöl
- 200 g smör
- 2 dl strösocker
- 2 st ägg
- 1 tsk salt
- 1 msk kardemumma Stött
Fyllning
- smör Snåla inte med fyllningen!
- kanel Malen
- strösocker
- vaniljsocker
Garnering
- 1-2 ägg Lätt uppvispat
- pärlsocker
Ta fram alla ingredienser och låt dem bli rumsvarma.
Smula ner jästen i en bunke och häll på mjölken (rumsvarm eller värmd till 37°), lös upp jästen helt.
Tillsätt nästan allt mjöl, smöret i bitar, socker, ägg, salt och kardemumma.
Blanda väl för hand eller i assistent till en smidig deg.
Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
Baka ut bullarna i valfri form och fyll med det du gillar.
Till dessa har jag kavlat degen rektangulär, brett på mjukt smör, strött på kanel, socker och pudrat på vanlijsocker med en sil.
Sedan rullat ihop till en rulle och skurit skivor ca 2 cm tjocka och lagt i bullformar eller direkt på plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa på plåten under bakduk i 20-30 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i 225-250° ca 7-8 minuter.
Låt svalna på galler med bakduk över.
Frys så fort de kallnat för att bevara dem bäst.