Bild på Dinkelbröd med frukt

Dinkelbröd med frukt

Oatly, www.oatly.se
ons, 2010-05-12 13:19

Dinkel är "urvetet" som inte är förädlat. Det har en mustig och nötig smak som förstärks av havredrycken. Den torkade frukten ger en svag sötma till brödet.

Receptet ger

4 - 8
limpor

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 1 l Oatly Havredryck, 37 grader
  • 7 dl dinkelvetemjöl
  • 2 l vetemjöl
  • 1,5 dl torkad frukt i strimlor, t ex dadlar
  • 0,5 dl aprikoser, gärna ekologiska
  • 1 Uppvispat ägg till pensling
  • 50 g jäst
  • 1 nypa flingsalt
  • 1 msk salt

Gör så här

  1. 1. Sätt ugnen på 175°C.

    2. Smula jästen i en bunke och späd med Oatly Havredryck.

    3. Rör tills jästen löst sig.

    4. Använd gärna en hushållsassistent.

    5. Tillsätt mjölsorterna, frukten och saltet medan maskinen går eller knåda för hand till en smidig deg.

    6. Låt degen jäsa under bakduk i 1 timme.

    7. Knåda degen och forma till fyra limpor som läggs på en plåt klädd med bakpapper.

    8. Låt jäsa ytterligare 30 minuter.

    9. Pensla limporna med det uppvispade ägget och strö på lite flingsalt.

    10. Grädda i ca 25 minuter.

    11. Låt svalna på bakgaller.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.