Bild på Chokladmuffins med hallon

Chokladmuffins med hallon

linadeluxe
tors, 2010-05-13 07:23

Lättbakade & försvinnande goda...

Receptet ger

10-12
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 ½ dl siktad kakao
  • 25 g smält smör
  • 1 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • ½ paket djupfrysta hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
    Blanda mjöl, socker, salt, bakpulver och kakao i en skål. Vispa ihop ägg och mjölk. Häll ner det smälta smöret i mjölblandningen samt mjölk- och äggsmeten. Rör så smeten blir slät. Och jo, den ska vara riktigt tjock och seg. (Om du vill kan du blanda ner djupfrysta hallon även i smeten. I så fall gör du det nu.)
    Fördela smeten i 10-12 stora amerikanska muffinsformar. Strö några hallon på toppen, tryck ej ner dem.
    Grädda i 18-20 minuter. Ta ut och låt dem svalna. Pudra dem sedan med florsocker.

Hur mycket mjölk ska det

Hur mycket mjölk ska det vara?

2 dl

2 dl

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.